Bruno De Busschere

Trombone

Bruno De Busschere (°1976) zet zijn eerste muzikale stappen in de SAMW Peter Benoit van Harelbeke en bij het Koninklijk Harmonieorkest Vooruit. Geert Verschaeve moedigt hem aan om lessen te volgen aan de Kunsthumaniora in Gent, en om vervolgens euphonium te studeren bij Gustaaf Devolder aan het Koninklijk Conservatorium van de Hogeschool Gent.

Tijdens deze periode komt hij ook in contact met Benny Wiame, wat resulteert in een jarenlange samenwerking in de Brass Band Midden-Brabant. Als solo euphonium beleeft Bruno er de gouden jaren van de band, samen met andere getalenteerde jongeren zoals Jeroen Berwaerts, Steven De Volder, Bert Van Thienen, ea… In 1999 behaalt Bruno in Gent het Meestergraadsdiploma voor euphonium met grote onderscheiding. Op zijn eindrecital, bekroond met de grootste onderscheiding, vertolkt hij oa. het aartsmoeilijke concerto voor euphonium van Jukka Linkola, een Belgische premiere.

Na dit hoofdstuk besluit Bruno zich te wijden aan een andere liefde: de trombone. Hij schrijft zich opnieuw in aan het Conservatorium van Gent, deze keer in de klas van Michel Tilkin. Na bijzonder korte tijd werpt dit reeds vruchten af: in 2000 wordt Bruno trombone aanvoerder bij het Symfonieorkest Vlaanderen.

Een jaar later doet zich een nieuwe kans voor: in 2001 slaagt Bruno voor het wervingsexamen van de muziekkapellen van Defensie en wordt hij euphoniumspeler bij de Koninklijke Muziekkapel van de Marine.

Ondertussen timmert Bruno verder aan zijn carrière als trombonist. Na Michel Tilkin volgt hij nog lessen bij Ivan Meylemans (Amsterdam), om dan in 2004 een tweede Meestergraad te behalen, dit maal in de tromboneklas van Luc De Vleeschhouwer (Gent). Het zijn drukke tijden: naast de jobs bij het Symfonieorkest Vlaanderen & de Muziekkapel van de Marine speelt Bruno freelance in zowat alle Belgische symfonieorkesten met een divers instrumentarium: tenortrombone, alttrombone, euphonium en bastrompet. In 2008 slaagt Bruno voor het examen van trombone solist (tenor & alt) bij het Nationaal Orkest van België. Als lesgever is hij momenteel ook verbonden aan de SAMWD van Deinze.

"