Frankie De Kuyffer

Trompet

Frankie De Kuyffer (1971) behaalde eerste prijzen voor notenleer en trompet aan het Lemmensinstituut te Leuven en een eerste prijs kamermuziek aan het conservatorium van Brussel. Daarna specialiseerde hij zich verder bij dhr. B. Wiame bij wie hij zijn hoger diploma trompet behaalde in het conservatorium van gent.

Al tijdens zijn studies was Frankie een veel gevraagd free-lancer, en was hij te zien en te horen in bijna alle grote Belgische Orkesten (Nationaal Orkest Van België, VLOS, VRO, Filharmonie Van Vlaanderen) maar ook in Nederland trad hij regelmatig op met o.a. het Rotterdam Filharmonisch Orkest, en het Limburgs Symfonisch Orkest.

Voor een aantal jaren was vast verbonden aan “I Fiammingi” en “Champs d’Action”. Hij trad ook een aantal jaar op met de “Night of The Proms”, en vertolkte o.a. de trompetpartijen in de musicals “les Miserables”, “The Phantom of The Opera” en “Kuifje en de Zonnetempel”.

De laatste jaren legt hij zich meer toe op het lesgeven. Momenteel geeft hij trompetles aan het Conservatorium van Leuven en aan de academies van Etterbeek en Schaarbeek.

In 2007 richtte hij zijn eigen bigband op, BigBand Enter.

"